Zylinder cafe & restaurant

V jedno sobotné dopoludnie sme sa vybrali do centra Bratislavy na rodinný obed, vybrali sme si reštauráciu Zylinder, ktorá tvrdí na svojom webe, že ponúka uhorskú kuchyňu. S týmto môžme plne súhlasiť, na výber sú jedlá typické Slovensku, napríklad bryndzové halušky, či pirohy, rakúsky, resp. viedenský Tafelspitz (varené hovädzie s koreňovou zeleninou), či maďarský alebo szegedínsky guláš.

Začali sme polievkami - silný hovädzí vývar bol naozaj silný a pikantná šošovicovo-cícerová polievka s maďarskou klobáskou bola výborne vychutená, akurát smotanový dip mi do nej nesedel.

Ako hlavné jedlá sme si vybrali pečené kolienko z mladého prasiatka s červenou kapustou, karlovarskou knedľou a mäsové karbonátky so zemiakovým prívarkom. Kolienko bolo menej dochutené, naopak karbonátky slanšie. Nápojom k týmto jedlám je jednoznačne pivo, ponúkajú aj lokálne, kvasinkové z malého banskoštiavnického pivovaru ERB.

Vrcholom menu bol dezert Kaiserschmarrn - cisársky trhanec flambovaný s Grand Marnier, servírovaný s čučoriedkovým a malinovým čatní. Na ten prídeme určite znova!

Alex sa pri čakaní na jedlo zahral na priľahlom detskom ihrisku, takže nebolo ani ďaleko odbehovať z terasy, ktorá sa nachádza v príjemnom prostredí pod stromami na Hviezdoslavovom námestí.