Mrkvový koláč s mascarpone

Mrkvový koláč je jeden z našich obľúbených, mám miesta, kde viem, že si ho vždy rada dám, napr jedným z nich je Zuckaman vila v Piešťanoch o ktorej sme písali na blogu, kde sa naša chuť po mrkvovom koláči začala, alebo na iný smer v Nitre v bare Záhir. 

Tento recept našiel tatino na blogu Story of the cake, kde bol nazvaný ako najlepší mrkvový koláč.  Recept naň nájdete priamo tu: http://www.thestoryofacake.sk/najlepsi-mrkvovy-kolac-best-carrot-cake-ever/ aj keď my sme si ho trošku upravili. Múku sme použili špaldovú, miesto vanilkovej esencie sme dali vanilkový lusk, práškový cukor sme zamenili za ovocný cukor. Bol to náš úplne prvý doma pripravený mrkvový koláč, mojej mamine veľmi chutil, ale aj nám. Nabudúce ho skúsim ešte trochu viac upraviť, lebo na mňa bol chuťovo viac výrazný, lebo ja nerada používam do pečenia citrusové kôry a zázvor, hoci ich mám veľmi rada. A ešte predsa jeden malý tip, použila som formu o pár cm menšiu, ale nabudúce dám radšej väčšiu, lebo bol potom zbytočne dosť vysoký, ale keďže sa nám prišlo veľa správ, že si prosíte recept, tak aspoň takto vám ho predstavíme, lebo ani fotky sme nestihli poriadne urobiť, lebo už prešiel degustačným procesom, kým som si ja dala poobedného šlofíka. :D Samozrejme, celý sa spapal a čoskoro spravím repete. :)