Karfiolové fašírky v rúre

Opäť sa strhla lavína so žiadosťou o recept, tak si to trošku uľahčím a napíšem vám to sem aby ste sa k tomu mohli kedykoľvek vrátiť. Nie je to žiadna špecialita v podstate som to dnes robila prvýkrát, len tak od oka. Výhodou je že tam môžete čokoľvek pridať podľa chuti a toho, čo nájdete doma.

Ja som použila:

  • karfiol (mala som obrovský a nedala som celý takže taký klasický celý môžete dať)

IMG_5057-1.jpg
  • tvrdý syr (dala som polovicu takej malej tehly, nabudúce dám viac) 

  • mrkva 2ks

  • strúhanka

  • vajcia 3ks

  • soľ, korenie

  • olivový olej

IMG_5058-1.jpg

Uvarila som karfiol do mäkka, nechala vychladnúť, rozpučila pomedzi prsty, pridala vajcia, ochutila, nastrúhala syr, mrkvu, premiešala a pridala trochu strúhanky. 

Následne som robila malé placky, ktoré som obalila v strúhanke a ukladala na plech kde bol aj papier na pečenie, ktorý som pokvapkala olivovým olejom. Piekla do zlatista a počas pečenia aj otáčala. 

Miesto strúhanky môžete použiť napr. vločky, ja som chcela tie dať len sa mi ich nechcelo pomlieť. Do cesta môžete použiť aj rôzne semienka, alebo pažítku, cibuľku cesnak, ja som dnes len chcela skúsiť či sa mi to vôbec podarí, ako budú chutiť a nabudúce môžem urobiť na iný spôsob. JTak snáď budú chutiť aj vám lebo nám chutili. Podávali sme ich so zemiakovo-zelerovým pyré a cviklou. 

IMG_5059.jpg