Kakaová torta bez múky a cukru

Korpus

  • 8PL kakaa
  • 4 vajcia
  • 4PL med
  • 2PL jogurt
  • štipka sóda bikarbóna

Krém

  • 250g jemný tvaroh
  • 100g grécky jogurt
  • 3PL med
  • 200g jahody

Tento recept som objavila na fitrecepty.sk, hneď ma zaujal vzhľadom, ale aj jednoduchosťou. Vždy uprednostním pečenie bez múky, cukru a hlavne nenáročné na prípravu. Všetky ingrediencie na korpus si zmiešame dokopy, následne vylejeme do formy, ktorá je vystlaná papierom alebo vymastená olejom. Pečieme 35min na 180°C v predhriatej rúre na plechu o rozmere cca 16cm. Ja som použila o niečo väčší, tak som pridala o jedno vajce naviac a samozrejme aj z ostatných ingrediencií. :) Po upečení necháme cesto vychladnúť, prekrojíme a naplníme plnkou a jahodami. Vrch tiež potrieme plnkou, ktorú si môžeme vymixovať mixérom alebo nechať ju takú "neupravenú" ako som urobila ja. :) Odložíme do chladničky a máme hotovo. 

Torta mala celkom úspech, jej chuť je je odlišná od klasického cesta, zároveň je sýta a veľmi chutná. Alexovi najviac chutilo samozrejme cesto. :)