Nepečený lahodný koláčik

Tento recept som si vytvorila sama, základy pre raw koláče mám vždy podobné, taKže sa dajú využiť do mnohých receptov. Tento koláčik nebude vegánsky, lebo obsahuje šľahačku, ktorú mi docela máme radi, dodá koláču spolu s ovocím osviežujúcu chuť. Prvý krát som použila miesto medu alebo iného sladidla len ďatle, ktoré mne veľmi v ceste chutili, ale tatinovi až tak nie. :P Na cesto potrebujeme.

  • 1 hrnček mandlí
  • 1 hrnček kokosu
  • 12ks ďatlí ideálne je skúšať sladkosť počas mixovania, ja som začala na 4ks :P 
  •  kakao
  • 2 PL kokosový olej
  • trochu vody podľa potreby

Najskôr som rozmixovala madle na hladkú múku, pridala ostatné suroviny a rozmixovala do hladka. Cesto by malo byť lepivé a nie moc riedke. Na to som len poukladala banány, jahody, čučoriedky a maliny, podobnú verziu som robila aj predtým, ale len s banánom, je naozaj jedno aké ovocie si zvolíte. Ako vrchnú vrstvu som dala vymiešanú šľahačkovú smotanu, nepridávam žiadny cukor a posypala som iba mandľami a bolo hotovo. Príprava je naozaj veľmi jednoduchá a rýchla, ideálne je dať koláč do chladničky, následne podávať. Mne najviac chutí, ak sa aspoň na pól hodinku pre podávaním vyberie, vtedy je cesto krémisté s chuťou po rozplývajúcej sa čokoláde. U nás dokáže tento koláč zmiznúť rýchlejšie ako uplynie 24h. :)