Najlepšie langoše

Najlepší recept aký zatiaľ poznám a robíme už len tieto. Mám pocit ak cesto urobím dopredu a noc postojí v chladničke je ešte lepšie.

IMG_4975.jpg

Potrebujeme:

500ml mlieka

250ml smotany (šlahačková)

1kg hl. múky

30g droždie

2lyž soli


Pripravíme si cesto, kvasnice, ohriate mlieko, smotana, soľ, múka. Necháme ho v mixéri dobre prepracovať cca 5min. Následne necháme kysnúť. Ja niekedy robím kvások samostatne a potom pridavam do múky. Zvyknem si potom urobiť menšie bochníky a ešte ich nechám chvíľku postáť pod utierkou. Nasledne si tvarujem langoše a vyprážem v rozpálenom oleji z oboch strán. Po otočení prelievam horúci olej lyžicou na langoš, aby sa vytvorila krásna bublinková štruktúra.

Dochutenie už nechám na vás, ja mám najradśej s cesnakom, ale možností je naozaj viac a kľude i na sladko. Zvyčajne mi ostane cesto a na ďalší deň z neho urobím pizzu. 🙂

Inšpirovala som sa receptom:

https://youtu.be/-SxMLiAzc6Y?fbclid=IwAR1B1tl2h77noje3QIkxOEAGNgCHB53RkSb6aTBTg8ZOrNStWdI6wqnDU38