Špargľová polievka

  • 500 g špargľa
  • 500 g voda/vývar
  • 5 ks zemiaky
  • 1 ks cibuľa
  • 250 šľahačková smotana
  • maslo
  • muškátový orech
  • soľ, korenie
  • tekvicový olej
  • závarka podľa chuti 

Špargľu umyjeme, môžeme ošúpať ja som nešúpala a odkrojíme suché konce a hlavičky dáme bokom. Na masle usmažíme cibuľku, pridáme pokrájanú špargľu, zemiaky, zalejeme vodou (vývarom) a privedieme do varu. Varíme cca 20min, osolíme, okoreníme, hotové precedíme. Hlavičky si dáme uvariť zvlášť prípadne ich môžeme povariť s polievkou po precedení. Nakoniec pridáme smotanu, postrúhame muškatový oriešok, ozdobíme tekvicovým olejom a podávame či už s opečeným chlebíkom alebo my sme použili hráškové guličky.