Višňové pokušenie

Cesto

  • 7 ks bielka
  • 7 PL hnedý cukor
  • 7 PL polohrubá múka

Krém

  • 7 ks žĺtka
  • 7 PL hnedý cukor
  • 1 l mlieko
  • 2 bal. vanilkový puding ( používame bio z Dmky má obsah vanilkového struku )
  • 4 PL hladká múka
  • 250 g maslo
  • 500 ml šľahačková smotana
  • višne
  • mandľové lupienky

Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh do ktorého postupne pridávame cukor. Postupne pridáme aj múku a následne navrstvíme na malý plech, ktorý vložíme do predohriatej trúby na 180° a pečieme cca 20min.

Žĺtka s cukrom vymiešame do peny, pridáme cca 2ééml mlieka a pudingové prášky, ktoré sme smiešali spolu s múkou. Myslím, že krém by bol hustý aj bez pridania múky s použitím menej mlieka napr. Vymiešame hladkú hmotu, ktorú prilejeme do ohriatého zvyšného mlieka, miešame kým nezhustne. Do mierne vychladnutého pudingového krému pridáme maslo, ktoré miešaním rozpustíme. 

Na upečené cesto navrstvíme krém a naň vyšľahanú smotanu. Ozdobíme mandľovými lupeňmi a višňami. My sme použili domáce mrazené, ktoré sme pred prípravou rozmrazili,  dodajú dezertu výbornú kyselkavú chuť a dodajú šťavnatosť. Hotové vložíme do chladničky a necháme postáť 3h prípadne cez noc.