Jablková rýchlovka

Aké koláče by sme mali robiť najčastejšie, ak nie z našeho lokálnehe ovocia prípadne zeleniny. 😊 Tento je naozaj jednoduchý, hoci som ho nikdy nerobila. :D V tomto prípade je to tatinova parketa a k tomu mu dopomáha náš mini kuchár. Tentokrát ho spravili, kým som si ja stihla pekne pospať a načerpať novú energiu. 😊 Koláč je výborný, rýchly, len má jednu nevýhodu, hneď je poňom. :D

Potrebujeme:

  • 6ks zelených veľkých jabĺk
  • 160g cukru prípadne iného sladidla
  • 3ks vajcia
  • 125g hl. múky
  • škorica a vanilka
  • maslo na formu

Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky a nakrájame na malé kúsky. Do maslom vymastenej formy, kľudne aj múkou posypanej, alebo na papier ideál poukladáme jablká. Vajcia rozmiešame do penista spolu s cukrom, pridáme vanilku a škoricu, primiešame múku a rovnomerne vylejeme cesto na jablká. Pečieme v predohriatej rúre na 170 stupňov 45minút bez ventilátora, kým sa nám vytvorí pekná tmavá kôrka. Hotový necháme vychladnúť a oplatí sa podávať spolu s domácou šľahačkou, ale my sme ju dnes nestihli ani urobit a pustili sa naň :D, inak je to ešte lepšie ak si nájdete čas ju pripraviť spolu s koláčom. :) 

Ak si myslíte, že si zaslúžime byť medzi naj blogermi, podporte nás svojim hlasom https://blogerroka.sk/2017/little-king/ konkurencia je veľká a len vy rozhodujete o tom či patríme do top 9 vo finále. Ďakujeme za vaše hlasy a podporu lebo vďaka tomu vieme, že to má význam byť s vami. Nezabudnite prosím potvrdiť potvrdujúci link v emaile, ktorý sa môže nachádzať aj v spame

Inšpiráciou bol pre nás recept Viktora z delikatesy.sk