Maková torta bez múky

Korpus

  • 6 vajec,
  • 100g ovocného cukru,
  • 50g hnedého cukru,
  • 200g maku,
  • 80g masla.

Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. K bielkom pridáme hnedý cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s ovocným cukrom a maslom vyšľaháme do peny. Ak máme tieto dve hmoty, tak pokračujeme vmiešaním žĺtkovej hmoty do bielkového snehu po častiach. Ďalej vmiešame postupne mak. Hotovú zmes vlejeme do pripravenej formy alebo foriem vymastených maslom alebo vystlaných papierom a pečieme pri teplote 155°C približne 40 minút. 

Krém

  • 250g mascarpone,
  • 200g ricotty,
  • 100g jemného tvarohu,
  • 80g ovocného cukru.

Krém je jednoduchý. Všetky suroviny vložíme do mixéra a necháme ho pracovať. Pre zafarbenie krému a pridanie jemnej chute môžme použiť ovocie.

Ozdobovanie je už len vecou fantázie.

Inšpiráciou nám bola trnavská cukrárka LULU