Ryžová kaša

Určite poznáte rôzne recepty na prípravu tejto pochúťky ja vám napíšem tu základnú, ktorá mi chutí, nie je náročná na prípravu a kedykoľvek si tam pridáte podľa chuti potreby čo máte radi.

50516728_384211355478376_2135184437917253632_n.jpg

Potrebujeme na cca 4 porcie.

  • 1 hrnček ryže

  • 4 hrnčeky mlieka/aj rastlinné plánujem skúsiť

  • 1 lyž medu ( nie je to nejak sladké, lepšie je potom podľa chuti si upraviť, záleží s čím ju budete aj jesť)

  • škorica, čokoláda, ovocie, orechy naozaj podľa chuti a možnosti čo doma máte :)


Používam klasický hrnček nie mini, nie obrovský, ryžu umyjem, nechám trochu odkvapkať (nie je nutné) a vložím do hrnca, používam hlbšiu panvicu ako wok. Zalejem mliekom, pridám med, prikryjem a varím za občasného miešania. Med by podľa mňa stačil dať aj pred koncom, ak ryžu privediem do varu, potom stíšim mierne a pokrývku nechám pootvorenú, aby nevykypela. Mám indukciu, treba si to odsledovať, ale varím to cca 20-25min na nízkej teplote, občas premiešam. Podávam teplé na rôzne spôsoby, chutí mi napr banán, granulová kvalitná čokoláda a maliny alebo ako je na foto, prípadne mám rada škoricu ešte k tomu, je tam toho naozaj veľa ako si to môžete vylepšiť.

Niekedy sem možno pridám aj iné foto, aby ste videli tie kombinácie ale chcela som vám čo najrýchlejšie posunúť recept a budem sa tešiť na vaše reakcie.

Inak moja mamina to zvykla dávať do takej formy a podávať za studena, preliate uvareným teplým lesným ovocím a kľudne preliať ešte čokoládu. Tak som to chcela urobIt’ keby nám ostane ale neostáva tak ju urobím znova, lebo čo ma teší Alexovi veľmi chutí, niekedy to jedol s domácim džemom. 🙂

50788741_2306925102873491_3087870216382709760_n.jpg

Receptom som sa inšpirovala na stránke www.coolinari.sk