Raw banánový "cheesecake"

  • 1 hrnček mandlí
  • 1 hrnček kokosu
  • ¼ hrnčeka kakaa
  • 2 PL kokosový olej
  • 3 PL agáve sirup (my sme dali med)
  • 1 PL voda
  • 6 ks zrelý banán
  • 1 hrnček kokosový olej
  • 2 PL kakaa

Tento koláč musíte jednoducho vyskúšať. Finančne je možno viac nákladný, ako bežné koláče, ale jeho krémová chuť rozplývajúca sa na jazyku určite stojí zato. Tento recept mám vďaka mojej veľmi dobrej kamarátke, ako som dostala recept s jej odporúčaním hneď som sa pustila do prípravy. Bola to ozaj rýchlovka, veľmi jednoduchá a rýchla príprava, čo je pre mňa ideál.😊

V mixéri rozmixujeme mandle na múku, pridáme kokos, 2 lyžice oleja, agáve sirup a vodu. Vymiešame v mixéri tuhú hmotu, ktorú natlačíme do formy. Krém si pripravíme taktiež v mixéri, vložíme banány rozdelené na kúsky a rozmixujeme. Do banánového krému pridáme olej a poriadne rozmixujeme tak, aby olej neplával po povrchu. Vačšiu časť krému vylejeme do formy a do zvyšku pridáme kakao a urobíme po koláči mriežku, ktorú dokončíme špajdľou, roztiahneme hnedý krém do bieleho. Ideálne je vložiť do mrazničky, krém sa bude pri jedení topiť. Ideálne na tieto horúce dni.  

DSC_4757.jpg